• Фото Видео
  • 07.08.2022
  • Блог
Сватбени пръстени
Сватбени пръстени

Известният дизайнер Чарлз Иймс го казва най-добре: „Детайлите не са детайли. Те правят дизайна“. Това в общи линии е как трябва да се подхожда относно различните детайли на булчинските снимки. Те помагат да се разкаже историята на сватбения ден и като сватбени фотографи, нашата цел е да документираме любовта на двойката, както и цялата история на техния ден…
И въпреки, че определено бихме искали да направим нещо нетрадиционно, дали чрез някой ефект с камерата или просто като изненадаме младоженците във фризьорския салон, бръснарницата, или собствения им дом, в никакъв случай не бива да пропускаме традиционните булчински снимки на различните детайли.
Всички тези детайли, които са важни за вашите булки трябва да бъдат включени в снимките, доставени на двойката. Така че, когато се подготвяте за вашата първа, или следващата сватба, се уверете че сте запознати със следните 5 важни детайла, които трябва да попаднат във вашия обектив.

 

 

 

 

Букетът

Булчински букет
Булчински букет

Преди букетът да бъде получен и още повече – по традиция хвърлен зад гърба от булката трябва да заснемете няколко кадъра. Трябва да го „щракнете” в няколко различни, уникални позиции, включващи местоположението на сватбата. И не забравяйте да направите и няколко снимки, докато булката държи букета в ръцете си.

Косата и гримът

Булчински грим и прическа
Булчински грим и прическа

Една от любимите ни части като фотографи на сватбения ден е свързана с булката, докато те се подготвят за деня си. Определено, препоръчваме да се отиде до фризьорския салон в момента, когато булката прави косата си. Също така, отлична идея е да се „присламчите” до гримьора, улавяйки някои моменти от работата и над булката, приятелките, шаферките и т.н. Това определено ще бъдат наистина запомнящи се образи, и ще помогнат на двойката да запомни стилистите, които са били неразделна част в подготовката на сватбения им ден. Все пак – голяма част от парите, похарчени около сватбата се дължат на правенето на косата и грима, така че нека бъде документирано!

Халките и другите накити

Сватбени халки
Сватбени халки

Като сватбени фотографи, всички несъмнено сме задължени да заснемем и може би най-сюблимният момент по време на сватбата – размяната на халките. Тук е мястото да проявим креативност, тъй като тези снимки по принцип са най-често правени и попадат в клопката на рутината и традиционалността. Не трябва да забравяте разбира се и останалата част от бижутата, които булката ще носи върху себе си – обеци, колиета, медальони и гривни, или други аксесоари, които ще придадат завършеност на снимките в сватбения ден.

Облеклото

Булчинска рокля
Булчинска рокля

Заснемането на роклята е често срещана практика, но това е и друга голяма възможност за свързване на детайлите на историята, като препоръчваме използването на местоположението на сватбата. Не забравяйте, че свързването на детайлите от самото начало, от дома на булката до мястото на провеждане на сватбата ще съградят цялата история на сватбата, ще и придадат живот, така че използвайте околностите и това, което предлагат. Много добра идея да се включи уникална закачалка или пък нещо, което ще придаде ретро усещане – например снимка в мазето или килера (стига да е достатъчно чисто), където роклята виси на стената, създавайки наистина уникално усещане.

Обувките

Обувки на младоженци
Обувки на младоженци

Казват – „Обувката прави човека”. ОК, приемаме и сме съгласни с това. Но, ако сте съгласни с това, то тогава вие със сигурност ще се съгласите и, че обувките са другото нещо, различно от роклята, което хората ще гледат и забележат в булката в деня на сватбата. Обувките подчертават характера и личността на булката – може да предпочетат да носят обувка с традиционни токчета, или пък нетрадиционен чифт маратонки. Какъвто и да е вкусът им със сигурност трябва да направите няколко снимки на обувките.

Заключение

Има много неща, които се случват с булките по време на сватбения ден. Първо, косата трябва да е красиво направена, после идва и гримът, а малко след това всички други подробности около сватбения ден. Планирайте добре вашите детайлни снимки, и това не само ще ви помогне да избегнете целия стрес на сватбения ден, но и може да добави и малко забавление за вас и младоженците. Уверете се, че вашите клиенти ще се насладят на всеки миг, включвайки във фотосесията всеки един от посочените по-горе детайли.

Коментари към тази статия