• Фото Видео
  • 06.09.2021
  • Блог
Fujifilm GFX 50S II
Fujifilm GFX 50S II

Изминаха повече от четири години, откакто Fujifilm навлезе на пазара на безогледалните камери от среден формат с оригиналния GFX 50S, а сега компанията най-накрая се опитва да актуализира тази система с GFX 50S II.
Версия II на този новаторски модел идва с преработен дизайн, по-скоро в съответствие с GFX 100S, заедно с по-бърза производителност и включване на вътрешна стабилизация на изображението (IBIS).
GFX 50S II се отличава с по-интегриран и опростен дизайн, като това прави камерата и по-интуитивна за работа, но също така е по-малка, по-лека и като цяло по-достъпна от предшественика си. Това обаче не означава, че отстъпва по качество на изображението.

Разглеждайки спецификациите, GFX 50S II няма да изглежда много по-различно от първата версия и това се дължи главно на използване на вече впечатляващия сензор от предната версия. Както вече споменахме е наблегнато на актуализациите в дизайна и лекотата на използване на камерата.
Въпреки това, сензорът все още е възхитителен – 51.4MP 44x33mm CMOS чип на Bayer, а камерата притежава актуализиран процесор за изображения X-Processor Pro 4, който допринася за по-бързи скорости на запис и ускорена производителност на автофокуса. Твърди се, че актуализираният алгоритъм за автоматично фокусиране е оптимизиран за по-новия набор от обективи G-mount, предлагайки подобрена производителност при разпознаване на лице и очи, а системата за откриване на контраст вече предлага скорости на фокусиране до 0,272 секунди.

Други характеристики включват скорост на непрекъснато снимане от 3 кадъра в секунда и запис на видео в Full HD 30p.
Нито една от тях не е особено зрелищна, но отново трябва да се вземе предвид за какво всъщност е предназначена тази средноформатна камера.
Fujifilm GFX 50S II има 19 режима на симулация на филм и също така задържа вниманието към детайлите за бързо преглеждане на настройките за снимане и лесен за управление контрол.

Fujifilm GFX 50S II ще се предлага на цена 4000 щатски долара за тялото и съответно 4500 долара в комплект с обектива Fujifilm GF 35-70mm f/4.5-5.6 WR.

Коментари към тази статия