• Фото Видео
  • 16.08.2021
  • Блог

Тук в няколко лесни стъпки ще се опитаме да Ви покажем едни най-добрите пози за създаване на стилни фотографии на жени, достойни да красят кориците на модните списания.

1. Може да започнете серията от снимки с тази поза. За целта са подходящи всякакви повърхности – моделът може да лежи на леглото, на тревата, пясъка на плажа и т.н.

Снимка на adamkontor от Pixabay

2. Още един вариант на позата, когато моделът се намира в легнало положение. Позата е идеална за всички типове фигури.

Снимка на Tiểu Bảo Trương от Pixabay

3. Изящна поза. Снимайте от нисък ракурс. Горната част на тялото е приповдигната, главата е леко наклонена, стъпалата на краката са изпънати.

Снимка на Alp Cem от Pixabay

4. Използвайки тази поза трябва да се отчетат няколко важни момента: дланта на опорната ръка трябва да бъде разположена по направление (успоредно) на тялото, ханшът напрегнат, погледа надолу. Позата е подходяща за девойки със стройно и атлетично тяло.

Снимка на Мар’яна Мельник от Pixabay

5. Позата не е лесна за изпълнение, тъй като изисква усилия, както от модела, така и от фотографа. За да се получи отличен кадър ще ви е необходимо да обърнете специално внимание на разположението на всички части на тялото – ръцете, главата, талията, бедрата и краката.

Снимка на Miguel Zare от Pixabay

6. Прекрасна поза. Помолете модела да легне, леко да извие гърба си. Може да постави ръката си над главата и да затвори очи.

Снимка на click like 👍 👍 👍 от Pixabay

7. Привлекателна поза, при която моделът лежи директно на леглото, тревата, плажа. Горната част на тялото е леко приповдигната, погледа на модела минава настрани и леко нагоре. Пробвайте да снимате от различни ъгли. Търсете най-добрата точка за снимане, движейки се в кръг около модела.

Снимка на Alejandro Tuzzi от Pixabay

8. Лесна поза, подчертаваща женствеността на фигурата. Подходяща е също така за силуетни снимки с ярък източник на светлина зад модела.

Снимка на Khusen Rustamov от Pixabay

9. Вариант за позиране за изтънчена, ненатрапчива фотография в модерен стил. Вариациите са много – различен наклон на главата, положение на ръцете и краката.

Снимка на Jerzy Górecki от Pixabay

10. Много лесна и нежна поза. Моделът седи, като е прегърнала коленете си. Бъдете акуратни, девойката не трябва да изглежда напрегната. Погледът е настрани.

Снимка на Kei Rothblack от Pixabay

11. Несложна, но много ефектна поза. Подходяща, както за снимки в студиото, така и на открито. Позата е идеална за снимки на силуета във фонова светлина.

Снимка на lisa runnels от Pixabay

12. При спазване на всички нюанси на позата се получават блестящи снимки. Ключовият момент – правилното разположение на ръцете и краката. Позата е подходяща за всички типове фигури.

Снимка на Zigmars Berzins от Pixabay

13. Доста трудна поза. Правилното положение на краката определя успешността на снимката. Обувките на висок ток са задължителни.

Снимка на lisa runnels от Pixabay

14. Лесна и благородна поза. Убедете се, че ръцете на модела и рамото не закриват лицето. Погледът е насочен леко надолу, създавайки особено романтично настроение.

Снимка на inna mikitas от Pixabay

15. Женствена и изящна поза. По време на фотосесията в стил „гламур“ и „ню“ не трябва да се изключва използването на реквизит. Парче плътна материя може да полсужи за отлично допълнение към кадъра, деликатно прикриващ нежното тяло на модела.

Снимка на Jerzy Górecki от Pixabay

16. Стената е отличен помощник за позирането. На нея модела може да се облегне с лактите, да се опре с гърба си и т.н.

Снимка на Anastasia Gepp от Pixabay

 17. Портрет в цял ръст на стената, до колона, или друга опора. Отново са възможни много варианти на позата и ъгъла на снимане.

Снимка на inna mikitas от Pixabay

18. В тази поза моделът е с гръб към камерата с вдигнати ръце, които са обхванали косата. Краката са изпънати, като единият е леко встрани.

Снимка на dholl от Pixabay

19. Поза за стройни, издължени момичета. Вариациите на позата са разнообразни. Помолете модела да заеме поза във формата на буква “S”, променяйки положението на ръцете и краката, главата и посоката на погледа.

Снимка на AllClear55 от Pixabay

20. Използването на прозрачни и ефирни тъкани позволява създаването на голям брой отлични кадри. Ако снимате на улицата във ветровито време резултатите ще бъдат още по добри.

Снимка на Hoàng Nguyên Lý от Pixabay

21. Още една идея за фотосесията – снимане на големи и открити пространства, например поле, ливада, езеро и т.н.. Както споменахме ефирните и леки материи ще спомогнат за добрата снимка.

Снимка на Sasin Tipchai от Pixabay

Коментари към тази статия