• Фото Видео
  • 17.09.2021
  • Блог
Батерия V-Mount BP-190WS
Батерия V-Mount BP-190WS

Както всички знаем, един видеооператор винаги има нужда от достатъчно мощност за камерата, както и за допълнителните аксесоари, които ползва. В това число влизат осветление, монитор, рекордер, микрофон, който също черпи енергия от батерията на камерата, а защо не и за зареждане на смартфона.
Заснемането в 4K, 8K видео, както и в RAW формат изисква много мощност и съответно много батерии. А както споменахме почти винаги захранваме и нещо друго освен самата камера.
При захранване на няколко устройства са необходими отделни батерии за всяко едно от тях, а дори и по няколко за всяко едно от устройствата, които ползваме.
Има обаче едно решение, което се нарича V-mount (V-Lock) батерия, чрез която може да захранвате всичко заедно и то за дълго време. И тук идва въпроса „Какво представляват V-Lock (​​V-Mount) батериите?“.
Казано по-просто, те са по-големи батерии, в които обикновено можете да включите повече от едно устройство наведнъж.
Всъщност има няколко различни вида от тези големи батерии и терминът V-Lock се отнася само за начина на монтаж, който те използват. Има и други видове монтажи с такива големи и мощни батерии, но V-mount (V-Lock) е най-разпостраненият от тях, което разбира се е голямо удобство.
Друго предимство на батериите V-mount (V-Lock) е, че те наистина са мощни и могат да държат ток и да снимате с тях без прекъсване доста повече време, отколкото стандартните батерии на камерите.
Свързването на няколко устройства става бързо и лесно, чрез D-TAP/P-TAP сплитер (D-TAP/P-TAP Splitter), чрез който може да свържете до четири самостоятелни устройства. Наистина, V-mount батериите тежат повече от стандартните, а и са по-скъпи, но това е така, защото и капацитета им е доста п-голям, но ако снимате цял ден само с две батерии V-Mount, мисля, че наистина си зъслужава.

Кабел-сплитер D-TAP, P-TAP
Кабел-сплитер D-TAP, P-TAP

Коментари към тази статия