• Фото Видео
  • 03.08.2021
  • Блог

Морето притежава някаква скрита притегателна сила, която кара повечето хора да искат постоянно да се връщат към него. Често ваканциите се превръщат в незабравими спомени и заради многото снимки, които обичайно съпътстват почивката. Красиви моменти може да запечатате не само от морския бряг. Подводните снимки са другата страст на всички фотографи, които обичат да плуват и да се гмуркат. Екипирайте се за подводно изживяване

За любителски кадри под водата не ви трябват кой знае какви сложни и скъпи приготовления. Снабдете се с нужната екипировка. Внимавайте с етикета „водоустойчиво“. Не е достатъчно само да го пише, за да го купите – разпитайте за каква дълбочина се отнася и колко време може да останете под вода със съответния артикул.

Потърсете нужната информация. Има достатъчно упътвания за подводна фотография, с които е добре да се запознаете преди да се впуснете в приключението. На по-малка дълбочина, близо до брега, на първо време са ви достатъчни подходяща камера в комплект с плавници, шнорхел и маска. В екстремни условия – неопренов костюм и по-тежко оборудване.

Влизайте във водата със заредена батерия

В подводния свят правилата са различни. Тук размерите са измамно преувеличени – всичко изглежда в пъти по-голямо. Колкото сте по-близо до обекта, толкова по-истински са цветовете му и снимките ще бъдат максимално автентични и колоритни.

Специалистите препоръчват като най-добро време за подводно заснемане – обедното. Тогава слънцето прониква под прав ъгъл и достига до най-скритите дълбини. Тогава обичайно и морето е най-спокойно, с по-леко вълнение. Това е важно, за да успеете да се задържите колкото се може по-неподвижно във водата. Знаете, че под водата на стативи не може да разчитате.

Подводната фотография е вълнуваща и забавна и при първа възможност не се колебайте, отдайте се на предизвикателството. Преди да влезете във водата и да се насладите на интригуващи кадри, уверете се, че батерията на камерата ви е напълно заредена. Не рискувайте да преживеете разочарование, когато камерата изведнъж спре пред най-интересните обекти. Под вода, със сигурност, няма как да смените батерията.

Коментари към тази статия